Een missende tand

Wanneer zowel de tand als de wortel beschadigd zijn, kunnen deze het best permanent worden vervangen door een tandheelkundig implantaat in combinatie met een keramische kroon. Deze vervanging verschilt in uiterlijk en werking niets van een natuurlijke tand of kies.

De verloop van de behandeling

Bij SmileClinic zal de behandeling in vier stappen worden doorlopen. Ter voorbereiding van de behandeling voert de tandarts een eerste onderzoek uit en neemt één of meer röntgenfoto’s van het gebied. Daarna worden de implantaten geplaatst waarna u direct een noodvoorziening krijgt waarmee u bijna onmiddellijk normaal kunt eten en functioneren. Voordat tot de volgende stap kan worden overgegaan, moet het implantaat eerst integreren met het kaakbot. Dit neemt enige tijd in beslag. De laatste stap is de plaatsing van de permanente keramische tand. De nieuwe tand vervangt de missende tand en wordt geplaatst om levenslang mee te gaan.

Computer gestuurd implanteren

Bij Smile Clinic is het mogelijk om 3d scans te maken van uw gebit en aan de hand daarvan pijnloos, computergestuurd te implanteren. Klik hier voor uitgebreide informatie over deze methode.