Een volledige prothese

De bedoeling van uw volledige prothese; ook wel kunstgebit, is dat het de functies, die uw eigen tanden en kiezen hadden, zo goed mogelijk overneemt. Tanden en kiezen zijn erg belangrijk bij het kauwen en het spreken, maar ook voor uw uiterlijk, de eerste aanblik.

Heeft u nog eigen tanden en/of kiezen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een immediaatprothese. De kleur, vorm en de stand van de tanden worden samen met u bepaald en uitgezocht. SmileClinic maakt het precies zoals u de prothese wilt! Op het moment dat u volledig tevreden bent over de prothese wordt de prothese afgemaakt.

Veel gestelde vragen

Mag ik het gebit ´s nachts inhouden?
Om de kaken rust te geven, is het beter dan u het gebit ’s nachts niet draagt. Vindt u het vervelend om met een lege mond te slapen, doe dan alleen het ondergebit uit.

Welke problemen kunnen zich later voordoen?
Na verloop van tijd zult u goed aan het gebit gewend zijn. Toch zullen er veranderingen zijn in de mond, waardoor het gebit na verloop van tijd minder goed zit. Nadat tanden en kiezen getrokken zijn, gaan de kaken slinken.

Omdat het kunstgebit even groot blijft, maar de kaak kleiner wordt, zal het kunstgebit op den duur losser gaan zitten. Bovendien kan op het op de ene plaats meer gaan drukken op de kaak, waardoor u daar pijn krijgt. Ook kan het gaan breken, omdat er ruimte zit tussen het gebit en de kaak. Als deze klachten ontstaan, moet u naar de tandarts gaan. Meestal is het voldoende om het gebit op te vullen met een nieuwe laag (voering). Daarna zal het gebit weer veel beter zitten.

Komt u in aanmerking voor een kunstgebit?

Bel, mail of kom eens langs op één van onze verschillende praktijken dan kunnen wij u een gratis kennismakingsgesprek aanbieden!